Fendi fokuserar på glitter och glamour av att klä sig för våren 2022

Kim Jones har cementerat sin vision för Fendi, och det är djärvt, vackert, glittrande och glamoröst. Vid varumärkets Spring 2022 Runway Show förra veckan var det tydligt att Fendi, under kreativ riktning av Jones, fokuserar på de roligare aspekterna av mode och doppade i sina arkiv för att underlätta en återupplivning av Fendis lekfulla sida. Samlingen som helhet är ett modernt tag på Studio 54-esque, disco-era mode.

”Vår kvinna har släppt lite – hon går ut och klä sig ut. Vi har alla varit inlåsta så länge att jag tror att det är vad vi alla behöver just nu. ”-Kim Jones”

I samarbete med mode -illustratören Antonio Lopez har Jones återupplivat några av den sena konstnärens verk och infunderat dem till Fendis senaste samling. Några av husets mest ikoniska väskor, som Peekaboo och baguetten, blev tomma dukar för Jones tolkning av Lopezs vision. Fendi Baguette förvandlas till en fantastisk tapestry-vävd regnbåge medan Peekaboo visas med grafiska konstverk. Fendi först, Jones första väska för huset, ses också i denna samling, återintegrerad i fantastiska nyanser, läder och strukturer. Återlämnandet av hobo firas också den här säsongen, med en ny silhuett som visas i flera storlekar, kopplade via handen i en liten version av modeller eller slängda över axeln i större storlekar. Visa väskor från banan nedan.

Posted in: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.