Älskar det eller lämna det: Är designer solglasögon värda det?

Om du är en ivrig purseblogläsare kan jag gissa var du står på designerhandväskor. Oavsett om du är en ofta köpare eller inte, skulle jag vara redo att satsa på att du åtminstone beundrar hantverket och stilen med lyxväskor och lädervaror.

Men hur är det med allt annat? Du vet, designerskor, kläder, parfym och solglasögon, bland andra föremål. Det är lätt att motivera kostnaden för en designerhandväska: namnet spelar en stor roll, men det gör också kvaliteten på läderet, liksom hantverksnivån och uppmärksamhet på detaljer. Ta den broderade Dior-boken, som kräver mycket mer än trettiosju timmars arbete och 1 500 000 stygn som ska slutföras i en familjedriven atelier i Italien. (Det genomsnittliga detaljhandelspriset är cirka 3 000 dollar, beroende på storlek.)

Nu ska jag vända mitt fokus till designer solglasögon: är de värda det på samma sätt? Såvida de inte är utsmyckade i kristaller eller diamanter, består de främst av plast. Ändå sträcker sig massor av designer-kaliberglas, oavsett varumärke, från $ 400 till upp till 1 000 dollar. (Dessa Chanel Pearl -solglasögon kommer inte billigt!)

Har du ett par? Jag är skyldig till att äga Gucci solglasögon, men i mitt försvar har de faktiskt hållit mycket längre än något av mina andra billigare glasögon. (Jag pågår över ett och ett halvt år av nästan daglig användning och de ser fortfarande helt nya ut.) Jag kanske tittar på att köpa ett annat par om jag kan hitta dem till en rabatt, men vi får se. Jag bor trots allt i Miami, så pålitliga och eleganta solglasögon är ett måste.

Har du designer solglasögon? Vad är din syn på spllurging på föremål utöver handväskor? Det finns inget fel svar! Förresten, kolla in dessa val, från Tom Ford och Loewe till Gucci och Saint Laurent. Någon fångst?

Tom Ford Gia 63mm fjärilsolglasögon ($ 495)

Loewe 50mm Angular Cat Eye Solglasögon ($ 360)

Bottega Veneta 60mm trapezoid solglasögon ($ 385)

Fendi Iridia solglasögon ($ 390)

Dolce & Gabbana Metal Butterfly Shield Solglasögon w/ Logo Print Lens ($ 155)

Saint Laurent Kate 55mm Cat Eye Solglasögon ($ 405)

Gucci 51mm överdimensionerade Cat Eye Solglasögon ($ 360)

Valentino kvinnors speglade fjärilsolglasögon, 59mm ($ 450)

Celine Women’s Round Solglasögon, 47 mm ($ 400)

Gucci kvinnors stora Swarvoski Stars Cat Eye Solglasögon, 50mm ($ 651)

Leave a Reply

Your email address will not be published.